Johtopäätöksiä nettideittailusta

Netti voi olla oiva väylä löytää itselle mieleinen kumppani. Toisaalta nettideittailu voi päätyä myös katastrofiin, ellei nettideittailija pidä varaansa. On tärkeää huolehtia omasta turvallisuudesta jo ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen. Tuntemattomalle ei kannata paljastaa liikaa omasta elämästään eikä maalaisjärkeä kannata heittää nurkkaan, vaikka pieni ihastuksenpoikanen jo nipistelisikin vatsanpohjassa.
Netin käyttöön liittyy aina vaaransa – muista siis aina tutustuessasi uusiin ihmisiin netin välityksellä, että lukuisista hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta internet antaa mahdollisuuden esiintyä melko helposti jonakin aivan muuna kuin onkaan. Toinen dettineittailija saattaa käyttää tätä anonymiteettia hyväkseen – esimerkiksi omaa ulkonäköä saatetaan värittää paremmaksi kuin se onkaan ja mikä pahempaa, rehellisenä ja luotettavana kumppanina esiintyvä henkilö saattaakin olla todellisuudessa väkivaltainen ja ripustautuva narsisti, josta voi olla myöhemmin vaikeaa päästä eroon.

Kun siis sovit treffit deittisivuston kautta, onkin hyvä kertoa tästä ainakin kahdelle luotettavalle ystävälle – kerro minne olette menossa, mihin aikaan ja millaisen tyypin olet tapaamassa. Kerro tämän lisäksi, milloin aiot tulla kotiin treffeiltä, jotta ystäväsi osaavat huolestua, elleivät kuule sinusta sovittuun aikaan. Sovi ensimmäiset treffit ”ihmisten ilmoille”, äläkä missään tapauksessa pyydä nettideittiä suoraan kotiisi äläkä pyydä häntä hakemaan sinua suoraan töistä. Tietynlainen salaperäisyys mahdollisen suhteen alussa on vain järkevää itsesuojelua.

Myös omien yhteystietojen kanssa kannattaa olla alussa tarkkana – omaa asuinpaikkaa, työpaikkaa, puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta ei kannata paljastaa kaikille niille potentiaalisille kumppaniehdokkaille, joiden kanssa deittisivuston kautta viestittelet. Älä myöskään anna mahdollisen ihastumisen heikentää arvostelukykyäsi, äläkä varsinkaan juo itseäsi humalaan, koska humalatilan vallatessa aivosi, saatat tulla tehneeksi sellaisia virhearviointeja, joihin et selvin päin sortuisi.
Vaaroistaan huolimatta nettideittailu tarjoaa myös monia mahdollisuuksia. Deittisivuston avulla voit nopeasti ja helposti käydä läpi potentiaalisia kumppaniehdokkaita. Yllättävän moni on löytänyt tällaisen sivuston kautta elämänsä kumppanin.

Nettideittailun tulevaisuus

Nettideittailu tulee todennäköisesti tulevaisuudessa entisestään lisääntymään. Nettideittailuun ei enää liity niin runsaasti ennakkoluuloja kuin vielä joitakin vuosia sitten ja sen käyttäminen on aikaisempaa tavallisempaa. Monet onnistumistarinat kannustavat varmasti yhä useampaa kokeilemaan nettideittailua. Yksinäisyys on ikävä tunne eikä siihen kannata jäädä vellomaan – kannattaa ottaa härkää sarvista ja kokeilla nettideittailun tarjoamia mahdollisuuksia.

Tulevaisuudessa todennäköisesti tulee nettideittailun turvallisuuteen kuitenkin kiinnittää enenevässä määrin huomiota. Suomikaan ei enää ole sellainen lintukoto, jollaisena sitä on ehkä totuttu pitämään ja oman turvallisuuden kannalta onkin tärkeää tiedostaa, kuinka epärehellisin aikein liikkeellä oleva käyttäjä voi hyödyntää netin tarjoamaa anonymiteettia jopa rikollisissa aikomuksissaan.
Tulevaisuudessa kenties entistä erikoistuneempien deittisivustojen luomiselle alkaa olla tarvetta. Nämä sivustot voivat keskittyä esimerkiksi johonkin tiettyyn alueeseen, ikäryhmään tai tietyn harrastuksen ympärille. Nähtäväksi jää, miten nettideittailu pystyy vastaamaan tulevaisuuden sille asettamiin haasteisiin.

Yksinäisyys kenties tulee entisestäänkin lisääntymään ja yhä koveneva työelämä ja vähenevä vapaa-aika tekevät kumppanin löytämisestä entistäkin haastavampaa. Nettideittailu saattaakin olla kustannustehokas tapa löytää itselle sopiva kumppani – tarkasteltaessa asiaa niin rahan kuin ajankin suhteen. Deittipalvelun avulla on helppo selata nopeasti läpi useita potentiaalisia kumppaniehdokkaita. Jo nopealla silmäilyllä voi profiileista valikoida potentiaalisimmat, jolloin aikaa säästyy verrattuna siihen, että etsisi kumppania verkon ulkopuolisesta ”oikeasta elämästä”.

Netti tarjoaa onneksi aikaisempaa enemmän mahdollisuuksia tutustua toisiin ihmisiin myös vaikkapa maiden rajojen ulkopuolelta. Lentoliputkin ovat nykyisin niin kovin edullisia, että niihinkin voi säästää, jos potentiaalinen kumppaniehdokas löytyykin Suomen rajojen ulkopuolelta. Kansainväliset nettideittipalvelut saattavatkin yleistyä maailman muutenkin kansainvälistyessä ja voivat tarjota aivan uudenlaisia mahdollisuuksia – joskin myös aivan uudenlaisia uhkia.