Miten etsiä kumppania deittisivustolta?

Kun olet valinnut mieleisesi deittisivuston ja luonut oman profiilisi, onkin edessä jännittävät ajat – on aika etsiä kumppania. Kannattaa jo etukäteen miettiä, millaista kumppania haet. Älä kuitenkaan aseta mahdolliselle kumppanillesi liian tiukkoja kriteerejä – moni helmi voi jäädä löytymättä, jos näin teet. Kannattaa käyttää hyväksesi deittisivuston tarjoamat hakutoiminnot, joiden avulla voit etsiä mieleistäsi kumppania erilaisten kriteereiden avulla. Nämä kriteerit saattavat liittyä esimerkiksi kumppaniehdokkaan tupakoimiseen – jos toisen tupakoiminen on sinulle täydellinen turn-off, voi olla hyvä asettaa hakukriteeriksi ”tupakoimaton”. Hakukriteereitä voivat olla myös erilaiset harrastukset, kumppanin ikä, koulutustaso ja kiinnostuksen kohteet. Jos esimerkiksi pidät koirista, voi olla hyvä keino mainita tämä profiilitekstissäsi ja ottaa vaikkapa sellainen profiilikuvakin, jossa olet yhdessä parhaan ystäväsi kanssa. Lemmikkieläimet ovat tunnetusti helppo aihe, josta voi aloittaa jutustelun puolitutunkin kanssa. Ei ole suinkaan aivan sattumaa, että moni seurustelusuhde on alkanut juurikin koirapuistosta tai koiran ulkoilutuslenkiltä – ja tämä koskee niin koiranulkoiluttajaa kuin koiraakin!

Ensimmäinen yhteydenotto

Kun jutustelua on jatkunut jonkin aikaa deittipalvelun kautta tai sähköpostitse, on kenties aika soittaa ensimmäinen puhelu mahdolliselle tulevalle kumppanille. Omaa numeroa ei kannata jakaa kaikille, mutta toisaalta ei pidä liiaksikaan aristella sitä ensimmäistä soittoa, kun siltä tuntuu. Tarvittaessa voi ensikontaktin ottamiseen käyttää prepaid-numeroa, jos myöhemmin sattuisikin osoittautumaan, että treffikumppani onkin jotakin aivan muuta kuin hän on antanut ymmärtää ja jos hänestä onkin vaikea päästä eroon. Etukäteen on ehkä hyvä miettiä muutamia puheenaiheita mahdollisten kiusallisten hiljaisten taukojen varalle. Jos juttu luistaa ja puheluja on soitettu jo useampia, on ehkä pian aika ehdottaa ensimmäisiä treffejä.

Ensimmäiset treffit

Kun on ensimmäisten treffien aika, kannattaa pohtia tarkkaan tapaamispaikkaa, erityisesti oman turvallisuutesi kannalta. Kannattaa aina tutustuessasi uusiin ihmisiin netin välityksellä muistaa, että lukuisista hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta internet sisältää myös monia vaaroja – se antaa mahdollisuuden esiintyä melko helposti jonakin aivan muuna kuin onkaan. Esimerkiksi omaa ulkonäköä saatetaan värittää paremmaksi kuin se onkaan ja mikä vielä reippaasti pahempaa – ja pahimmillaan jopa vaarallista – niin rehellisenä ja luotettavana kumppanina esiintyvä henkilö saattaakin olla todellisuudessa väkivaltainen narsisti. Edellisellä sivullamme kerrottiin vinkkejä siihen, kuinka voit parantaa omaa turvallisuuttasi netin kautta sovituilla treffeillä.

Treffien turvallisuuden lisäksi on kuitenkin tärkeää miettiä treffejä myös siltä kannalta, millaisista treffeistä saat eniten irti – millaisissa olosuhteissa tutustuminen on helpointa ja millaisissa olosuhteissa tuot helpoiten omat positiiviset piirteesi esiin? Jollekin tällainen tilanne saattaa olla esimerkiksi lenkkipolulle sovitut rennot treffit, kun taas joku toinen haluaa mieluummin tavata ensimmäistä kertaa kahvikupposen äärellä.

Ensimmäisillä treffeillä kannattaa olla rohkeasti oma itsensä. Ota kuitenkin toinen huomioon ja ole kohtelias, vaikka heti alusta lähtien tuntuisikin olevan selvää, etteivät kemianne kohtaa. Alapäävitsit tai vihjailut eivät pääsääntöisesti kuulu ensimmäisille treffeille!

Jos et halua toista enää ensimmäisten treffien jälkeen tavata uudelleen, kerro tämä rohkeasti, mutta kohteliaasti. On ikävää elätellä turhia toiveita, jos kävisikin niin, että toinen olisi kiinnostunut sinusta mutta sinä et hänestä. Rehellisyys maan perii tässäkin asiassa! Ole kuitenkin kohteliaan diplomaattinen – ei ole esimerkiksi tarpeen kertoa toiselle, että hänen ulkonäkönsä oli syy siihen, etteivät kemianne kohdanneet.

Ensimmäiset treffit ovat oiva tilaisuus pyrkiä kertomaan toiselle itsestä mahdollisimman paljon – mistä pidät, mitä suunnittelet tulevaisuudessa ja mitkä ovat tärkeimmät arvosi. Älä kuitenkaan kerro treffien aikana ainoastaan itsestäsi, vaan anna myös toiselle suunvuoro! Älä turhaan jännitä liikaa – netissä on nimittäin tullut vastaan sellaisiakin tarinoita, joissa katastrofaalisen epäonnistuneet ensitreffit ovat johtaneet pitkään ja onnelliseen avioliittoon!