Huomioitavia asioita deittisivustoja käytettäessä

Parhaimmillaan deittisivustoa käyttämällä voi löytää näppärällä tavalla itselleen unelmakumppanin, mutta pahimmillaan deittisivuston kautta voi asettaa jopa itsensä suoranaiseen hengenvaaraan. Mitä sitten pitäisi huomioida aikoessasi etsiä kumppania netin kautta?

Suuri osa deittisivustojen käyttäjistä on sitä mieltä, että profiili kannattaa luoda mieluummin maksulliseen kuin maksuttomaan palveluun. Tämä karsii joukosta hupikäyttäjät. Tämän lisäksi usein maksullinen palvelu saattaa sisältää sellaisia ominaisuuksia, joita ei ilmaispalveluista välttämättä löydy, ja jotka voivat auttaa löytämään oman ihannekumppanin.

Tutustu deittisivustoon etukäteen

Ensimmäinen neuvo onkin, että kannattaa tutustua deittisivustoon huolella ennen oman profiilin luomista. Tutustu sivuston käyttösääntöihin sekä palvelun tarjoamiin vaihtoehtoihin ja vertaile sivustoa muihin vastaaviin. Tarkista esimerkiksi, onko palvelussa tarjolla oma yhteydenpitokanava, jonka avulla voit viestitellä kumppaniehdokkaille ilman, että sinun tarvitsee paljastaa heille omaa sähköpostiosoitettasi?
Yksi hyvä vinkki on lukea netin keskustelupalstoilta muiden käyttäjien kokemuksia kyseisestä palvelusta ennen liittymistä. Niistä saa jonkinlaista osviittaa siitä, mistä palvelussa on kyse ja millaisia ihmisiä palvelua käyttää. Deittisivustoja on tarjolla useita ja niiden tarjoamat palvelut saattavat vaihdella. Osa sivustoista on käyttäjilleen maksuttomia ja osan käytöstä peritään maksu. Myös käyttäjäprofiilit saattavat vaihdella – jollakin sivustolla saattaa liikkua enemmän nuoria ja jollakin toisella taas keski-ikäisiä. Tämän vuoksi pieni alkukartoitus voi olla tarpeen.

Profiilisi luo sinusta ensivaikutelman

Kuten jo edelliselläkin sivulla todettiin, kannattaa oman profiilin laatimiseen sekä profiilikuvaan kiinnittää suurta huomiota, koska juuri ne luovat sinusta ensivaikutelman palvelun muille käyttäjille. Ensivaikutelmaa on usein vaikea muuttaa myöhemminkään ja taas toisaalta huono ensivaikutelma voi johtaa siihen, ettet edes pääse tutustumaan mahdollisiin kumppaniehdokkaisiin. Tarkista siis, että profiilisi ja profiilikuvasi ovat kunnossa! Joissakin palveluissa voit lisätä profiiliisi kokonaisen kuvakansion ja tämä voikin olla hyvä idea. Valitse kansioon kuvia, joissa teet itsellesi mieleisiä asioita – vaikkapa ulkoilet koirasi kanssa kauniin luonnon keskellä tai tutustut Egyptin pyramideihin reppureissaajana. Omaan turvallisuuteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota harrastettaessa nettideittailua! Seuraavaan kappaleeseen on koottu joitakin vinkkejä, joiden avulla voit parantaa turvallisuuttasi nettideittailun aikana. Maalaisjärjen käyttö on tässä asiassa erityisen tärkeää eikä liian sinisilmäinen saa olla!

Turvallisuus nettideiteillä

Muista aina tutustuessasi uusiin ihmisiin netin välityksellä, että lukuisista hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta internet sisältää myös monia vaaroja – se antaa mahdollisuuden esiintyä melko helposti jonakin aivan muuna kuin onkaan. Omaa ulkonäköä saatetaan värittää paremmaksi kuin se onkaan ja mikä pahempaa, rehellisenä ja luotettavana kumppanina esiintyvä henkilö saattaakin olla todellisuudessa väkivaltainen narsisti.

Kun sovit treffit deittisivuston kautta, onkin hyvä kertoa tästä ainakin kahdelle luotettavalle ystävälle. Kerro minne olette menossa, mihin aikaan ja millaisen tyypin olet tapaamassa. Kerro myös, milloin aiot tulla kotiin treffeiltä, jotta ystäväsi osaavat huolestua, elleivät kuule sinusta sovittuun aikaan. Ensimmäiset treffit kannattaa sopia ”ihmisten ilmoille”. Älä missään tapauksessa pyydä nettideittiä suoraan kotiisi äläkä pyydä häntä hakemaan sinua suoraan töistä. Jos kemianne eivät kohtaakaan ja jos nettideitti osoittautuu ripustautuvaksi ja väkivaltaiseksi, voi hänestä olla vaikea päästä myöhemmin eroon, jos hän tietää asuin- tai työpaikkasi. Tietynlainen salaperäisyys on alussa vain järkevää itsesuojelua.

Myöskään omaa puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta ei kannata paljastaa kaikille niille potentiaalisille kumppaniehdokkaille, joiden kanssa deittisivuston kautta viestittelet. Jos et myöhemmin tahdokaan halutessasi päästä tyypistä eroon, voit joutua vaihtamaan jopa puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.

Kenties kaikista tärkein neuvo nettideittejä silmällä pitäen on, että älä jätä maalaisjärkeä kotiin! Älä anna mahdollisen ihastumisen heikentää arvostelukykyäsi, äläkä varsinkaan juo itseäsi humalaan. Humalatilan vallatessa aivosi, saatat tulla tehneeksi sellaisia virhearviointeja, joihin et selvin päin sortuisi.